WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 πράγματα που θέλω να γνωρίζετε για την απώλεια βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Ιουλίου 2022

3 πράγματα που θέλω να γνωρίζετε για την απώλεια βάρους
Έχετε ακούσει για τη δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων; Τι θα λέγατε για τη δίαιτα Whole30, την Αλκαλική δίαιτα, τη δίαιτα Zone, τη δίαιτα South Beach και ούτω καθεξής;

Η αλήθεια είναι πως καθημερινά ακούμε νέες και συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες για τα τρόφιμα και τη διατροφή. Υπάρχει συνέχεια μια νέα δίαιτα ή ένα εύρημα έρευνας του Dr. Oz, στο O Magazine ή στη ροή σας στο Facebook. Είναι εξαντλητικό. Υπερβολικό. Μερικές φορές ενοχλητικό και εντελώς μπερδεμένο.

Με τόσα πολλά εκεί έξω, τι πρέπει να κάνει μια κοπέλα ή ένας άντρας όταν θέλουν απλώς να φάνε υγιεινά; Για να ξεδιαλύνω λίγο την κατάσταση αποφάσισα να σας γράψω 3 πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζετε για την απώλεια βάρους και τις δίαιτες.

Θέλετε να κάνετε μια υγιή αλλαγή; Δεν μπορείτε να το κάνετε από τη μια μέρα στην άλλη.

Η συνέπεια, η παρακολούθηση και η υπευθυνότητα είναι τα κλειδιά για την υγιή αλλαγή. Εάν ένα πρόγραμμα ή ένα χάπι υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα ή το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο… πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα . Πρέπει να είστε πρόθυμοι να έχετε υπομονή. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας.

Κανείς δεν πρέπει να κρίνει τις διατροφικές σας επιλογές

Κανένας μα κανένας, ούτε καν οι ειδικοί, δεν πρέπει να είναι αστυνομικοί τροφίμων, αλλά ούτε και εσείς να κρίνετε τι τρώνε οι άλλοι. Και να σας πω ένα μυστικό: Οι διαιτολόγοι τρώνε γλυκά και πρόχειρα φαγητά. Δεν χρειάζεται να ντρέπεστε που τρώτε και φυσικά δεν υπάρχουν καλά ή κακά τρόφιμα.

Δεν υπάρχει μια μοναδική προσέγγιση για την υγιεινή διατροφή

Κάθε σώμα μας είναι μοναδικό και οι τροφές που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα θα είναι διαφορετικές για τον καθένα. Ακριβώς επειδή ο φίλος σας έχασε κιλά ακολουθώντας μια διατροφή, δεν σημαίνει ότι θα την ακολουθήσετε και εσείς.

Εξάλλου η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει, αντιθέτως είναι εκείνη που δίνει χαρά στη ζωή, είναι η ίδια η ζωή. Αν κάποιος δεν μπορεί να δει αυτή τη μαγεία, αυτό είναι δικό του πρόβλημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.