COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

10 λαχταριστές σούπες που θα θέλεις να φτιάχνεις συνέχεια


JTeam

11 Ιανουαρίου 2024

10 λαχταριστές σούπες που θα θέλεις να φτιάχνεις συνέχεια
unsplash
Με την κακοκαιρία να κάνει δυναμικά την παρουσία της, οι σούπες έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει όλοι αναζητούμε περισσότερη ζεστασιά, από τα αγαπημένα μας πουλόβερ και τις μάλλινες κάλτσες μέχρι το τσάι και τη ζεστή σοκολάτα. Και φυσικά τις σούπες… Ζεστές, χορταστικές και πεντανόστιμες, είναι το απόλυτο έδεσμα του φθινοπώρου και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, αφού μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Οι σούπες φέρνουν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια, νοστιμεύουν τις βραδιές μας και μας ζεσταίνουν δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Έτσι λοιπόν και εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο νόστιμες συνταγές για σούπα και σας τις παρουσιάζουμε. Ένα ζεστό μπολ σούπας μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε τις ημέρες του φθινοπώρου.

Υπέροχη σούπα με μανιτάρια και πατάτες

Jenny.Gr
essenzavegetale.com

Η έντονη γεύση και το άρωμα των μανιταριών συνδυάζεται με τη γλύκα της πατάτας για να ζεστάνει τα βράδια μας. Είναι το άρωμα των φρέσκων μανιταριών που πλημμυρίζει το σπίτι με την έντασή του, ενώ αυτή η ήρεμη ατμόσφαιρα που επικρατεί μόνο μια εκλεκτή σούπα μπορεί να μεταδώσει. Η συνταγή για τη σούπα με μανιτάρια και πατάτες που προτείνουμε σήμερα θα σας χαρίσει μια στιγμή χαλάρωσης σε αυτή την ταραχώδη ζωή που απορροφά όλη μας την ενέργεια.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αχνιστή πατατόσουπα

Jenny.Gr
unsplash

Αυτή η σούπα είναι το ιδανικό comfort food για τις κρύες μέρες του χειμώνα και μια καλή ιδέα για δείπνο με φίλους. Γρήγορη και εύκολη, αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη και για παιδιά. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με κρουτόν που κάνουν τη σούπα ακόμα πιο λαχταριστή.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Απολαυστική βελουτέ καροτόσουπα

Jenny.Gr
https://www.ioscelgoveg.it

Πρόκειται για μια υπέροχη σούπα με καρότα η οποία είναι πολύ νόστιμη και θρεπτική. Το απόλυτο comfort food, ιδανικό για τον χειμώνα. Φτιάξτε τη κάθε φορά που αναζητάτε τη θαλπωρή ενός ζεστού πιάτου φαγητό.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σούπα μανιταριών: Γρήγορη και εύκολη συνταγή

Jenny.Gr
essenzavegetale.com/

Λατρεύουμε τη σούπα μανιταριών, είναι ένα ζεστό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό ακόμα και όταν δεν θέλεις να μαγειρεύεις για ώρες, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να φτιάξεις κάτι υγιεινό και νόστιμο. Στην πραγματικότητα, αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία και απαιτεί μερικά απλά υλικά: μανιτάρια, πατάτες και πράσα , αυτό είναι όλο.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μία από τις πιο διάσημες σούπες στον κόσμο

Jenny.Gr
essenzavegetale.com

Η κρεμμυδόσουπα είναι μια ζεστή και λαχταριστή σούπα τυπική της γαλλικής κουζίνας στην οποία το κρεμμύδι είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Παρόλη την ταπεινότητα των υλικών της και τη σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής, η κρεμμυδόσουπα μπορεί να είναι το κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με φίλους.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Η πιο νόστιμη σούπα λαχανικών

Jenny.Gr
pexels

Μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα μια ζεστή σούπα σε ένα μπολ που μπορούμε να αγκαλιάσουμε και με τα δύο μας χέρια. Όμως αυτή η σούπα είναι από τις αγαπημένες μας γιατί είναι εύκολη στην προετοιμασία, έχει υπέροχη γεύση και μπορούμε να την ετοιμάσουμε με τα λαχανικά εποχής.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Τέλεια σούπα με κολοκύθα και μήλα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Αυτή η κολοκυθόσουπα είναι λίγο δοαφορετική γιατί περιλαμβάνει την προσθήκη μήλου (ένας πιο πρωταγωνιστής όχι μόνο στα επιδόρπια αλλά και στην αλμυρή κουζίνα, από σαλάτες μέχρι συνοδευτικά και κυρίως πιάτα). Και η τραγανή πινελιά; Προφανώς οι ψημένοι σπόροι κολοκύθας και μερικές φέτες ωμό μήλο δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Αλλά αν προσθέσετε και μερικά φρυγανισμένα κρουτόν ψωμιού, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτό το πιάτο ακόμα πιο νόστιμο.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Απολαυστική σούπα με ρεβίθια και μύδια

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Αυτό το ζεστό και δυναμωτικό πιάτο είναι ιδανικό για τις βροχερές ημέρες και νύχτες. Η σούπα μας είναι λαχταριστή και σερβίρεται με κρουτόν. Ή και γιατί όχι να συνοδεύεται και με ζυμαρικά...

Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξερά ρεβίθια και να τα βράσετε, και φρέσκα μύδια τα οποία θα ξεφλουδίσετε και θα καθαρίσετε. Αλλά αν θέλετε να ετοιμάσετε τη σούπα στο άψε σβήσε τα προμαγειρεμένα ρεβίθια και τα ήδη καθαρισμένα και κατεψυγμένα μύδια είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Γκούλας: Η συνταγή για τη διάσημη ουγγαρέζικη σούπα με μοσχάρι

Jenny.Gr
www.tavolartegusto.it

Η παραδοσιακή σούπα Γκούλας προέρχεται από την Ουγγαρία και έχει ρίζες στον Μεσαίωνα. Αποτελείται από κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος πρώτα σοταρισμένα με κρεμμύδια , μετά μαγειρεμένα αργά στον ζωμό, τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας- κάποιοι προσθέτουν και πατάτες.

Όπως κάθε παραδοσιακή συνταγή, έτσι και με αυτή υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές και πολλές τοπικές παραλλαγές, αυτή που σας δίνουμε σήμερα είναι η αυθεντική συνταγή. Και το μυστικό για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι το αργό μαγείρεμα, τουλάχιστον 3 ωρών, έτσι ώστε το κρέας να μαλακώσει και να απορροφήσει όλες τις μυρωδιές.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Λαχταριστή σούπα με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και γάλα καρύδας

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι τέλειος: η γλυκοπατάτα είναι κρεμώδης, τα ρεβίθια δίνουν συνοχή και προφανώς το γάλα καρύδας δένει τα πάντα δίνοντας στο φαγητό μια πιο γλυκιά γεύση που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Επιλέξτε την αγαπημένη σας σούπα και καλή σας απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.