ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Balenciaga Fall 2024: Η επιστροφή -δυστυχώς- του Ντέμνα στην pro-scandal era


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Δεκεμβρίου 2023

Balenciaga Fall 2024: Η επιστροφή -δυστυχώς- του Ντέμνα στην pro-scandal era
GETTY IMAGES
Όταν ο creative director του Balenciaga αποφασίζει να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες, το αποτέλεσμα είναι μεν viral, αλλά χωρίς κανένα νόημα

Φυσικά και μέχρι τώρα θα έχεις δει το viral Fall 2024 show του Ντέμνα Γκβασάλια για τον οίκο μόδας Balenciaga, που έγινε το Σάββατο 2/12 στο Los Angeles. Ήταν τόσοι πολλοί οι celebrities που παρευρέθηκαν, που λογικά δεν θα υπήρχε παπαράτσι σε άλλο σημείο της πολιτείας εκείνη την ημέρα. Στη μέση της Hancock Park γειτονιάς, το brand αποφάσισε να αφήσει μερικές καρέκλες, και όλο το show θα είχε ως backdrop την διάσημη πινακίδα του Hollywood.

Ναι, αυτά ήταν τα ωραία κομμάτια του show. H Κιμ Καρντάσιαν, η Κένταλ Τζένερ, η Νικόλ Κίντμαν, η Σάλμα Χάγιεκ, η Νικολά Πέλτζ Μπέκαμ με τον Μπρούκλιν και πολλοί πολλοί ακόμη ήταν στην μακριά guest list του Balenciaga. Φυσικά και δεν έλειψαν οι διάσημοι που περπάτησαν στην πασαρέλα -λογικά για να αποσπάσουν την προσοχή από τα ρούχα- όπως η Cardi B.

Στην πασαρέλα λοιπόν είδαμε να ξεδιπλώνεται η Fall 2024 συλλογή του Ντέμνα, η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα ρούχα από έναν μεγάλο οίκο μόδας, αλλά μάλλον από fast fashion εταιρεία. Η Y2K τάση βρέθηκε στο επίκεντρο της έμπνευσης του creative director, με εμφανή εσώρουχα, μπότες που θύμιζαν UGG και βελούδινες φόρμες. Τα μοντέλα περπατούσαν με έναν χάρτινο καφέ στο χέρι, γυαλιά ηλίου και με μια χαρτοσακούλα από ένα οργανικό supermarket. Μπορούμε να πούμε ότι μας θύμιζαν κάπως τα fashion icons των 00’s; Προφανώς, αλλά το έχουμε ήδη ζήσει αυτό πριν δύο σεζόν, ίσως ο Ντέμνα κρατήθηκε να βγάλει μια τέτοια συλλογή, εφόσον έπρεπε να ξεπλύνει την ντροπή του σκανδάλου από πάνω του με μια -πραγματικά- άρτια συλλογή πρώτα, που να θυμίζει έστω και λίγο τις ρίζες του οίκου.

Μετά το σκάνδαλο ο Ντέμνα Γβασάλια είχε πει πως θέλει να γυρίσει πίσω στις ρίζες του και του Balenciaga, όσον αφορά στη μόδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έκανε ποιοτικά ρούχα και όχι «φασαρία» και buzz. Στη συνέχεια βγήκε η άρτια συλλογή του Fall 2023, με ρούχα που θύμιζαν αρχιακά κομμάτια του οίκου, στη συνέχεια η Spring 2024 τέσταρε το κοινό και τις αντοχές του απέναντι στα κωμικοτραγικά κομμάτια ενός οίκου και τώρα ήρθε η Fall 2024 συλλογή που μπορούμε να πούμε πως είναι η επιστροφή του Ντέμνα στην προ-σκανδάλου εποχή -δυστυχώς- με ακατανόητα και χωρίς λόγο ύπαρξης κομμάτια. Έχει κουράσει η εντύπωση, για την εντύπωση. Κρίμα διότι έχει ταλέντο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.