UPDATE #NOW

Η Courteney Cox είναι μια εξελιγμένη Monica: «Θα έπρεπε να είμαι μυστηριώδης και σοβαρή; Μα δεν είμαι αυτό»


Κλέλια Φατούρου

15 Απριλίου 2022

Η Courteney Cox είναι μια εξελιγμένη Monica: «Θα έπρεπε να είμαι μυστηριώδης και σοβαρή; Μα δεν είμαι αυτό»
InStyle Magazine/jasonkibblerstudio
Η Courteney Cox μίλησε για τη σχέση της με το Instagram, για την επαγγελματική αποτυχία το 2017 και όσα έμαθε μεγαλώνοντας

Υπάρχουν κάποιοι ρόλοι που σε στιγματίζουν, αλλά που δεν σε αποτρέπουν από το να εξελιχθείς και να μπεις και σε άλλα χωράφια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Courteney Cox. Θα είναι πάντα η Monica Geller της καρδιάς μας, αλλά η ίδια μας υπενθυμίζει όλους τους ρόλους που ακολούθησαν, το ταλέντο της στο πιάνο αλλά και την αγάπη της για τη σκηνοθεσία. Ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, και ένα true crime για το Netflix.

Όταν φαντάζεσαι το σπίτι της Cox, σκέφτεσαι πατώματα που αστράφτουν από καθαριότητα, σωστά τοποθετημένα μαξιλάρια στον καναπέ και τα παπούτσια να μένουν στην είσοδο. Η ίδια παραδέχεται ότι της αρέσει η τάξη και τινάζει συχνά τα μαξιλάρια της, αλλά δεν παθαίνει και εμμονές. Θέλει ωστόσο τα καθαριστικά της να μυρίζουν όμορφα, και για αυτό έφτιαξε τη σειρά "Homecourt" η οποία έγινε sold out 8 ώρες μετά την κυκλοφορία της. Επιμελήθηκε τα πάντα, από τον σχεδιασμό της συσκευασίας, μέχρι το άρωμα που φορά και η ίδια (και αποκαλεί Cece).

Φέτος επέστρεψε με την κωμική σειρά τρόμου "Shining Vale", στην οποία ενσαρκώνει μία καταθλιπτική συγγραφέα που μετακομίζει στην ομώνυμη περιοχή προκειμένου να γράψει το επόμενο βιβλίο της και να σώσει τον γάμο της. Εθίζεται όμως στα αγχολυτικά φάρμακα, βλέπει φαντάσματα και αναρωτιέται αν η σχιζοφρένεια της μαμάς της είναι κληρονομική. Η Cox προσέλαβε καθηγητή υποκριτικής για αυτόν τον ρόλο γιατί ήθελε να βρει νέους τρόπους προσέγγισης. «Δεν νομίζω ότι έχω ξαναπαίξει έναν ρόλο τόσο πολυεπίπεδο».

Αν και μετά τα Φιλαράκια ακολούθησαν δύο κύκλοι της σειράς "Dirt", έξι κύκλοι του "Cougar Town" και πολλές ακόμη τηλεοπτικές συμμετοχές, η καριέρα της βρήκε τοίχο κάπου στο 2017. Ο πιλότος μίας σειράς της απορρίφθηκε και το εγώ της δέχτηκε μεγάλο πλήγμα. Επέστρεψε δυναμικά ωστόσο με τη νέα εποχή του "Scream" (ετοιμάζεται ήδη η επόμενη ταινία), με το "Shining Vale" και με όλα τα σκηνοθετικά projects της που μάλλον δεν γνωρίζαμε. Σκηνοθέτησε το κλιπ της Carlile για το τραγούδι "Right On Time", μερικά επεισόδια του Cougar Town, ακόμα και ένα διαφημιστικό για το σαρντονέ Clos du Bois.

Η σχέση της με τα social media

Αν μπεις στο Instagram της Cox, θα δεις κυρίως βίντεο με γρήγορες και εύκολες συνταγές, την ίδια να παίζει πιάνο, παρέα με τον σύντροφό της (και μέλος των Snow Patrol) και την κόρη της, χορογραφίες στον κήπο και γενικώς προσωπικές στιγμές. «Θα έπρεπε να είμαι μυστηριώδης και σοβαρή; Μα δεν είμαι αυτό. Θέλω να κάνω δημιουργικά πράγματα, ακόμα και αν είναι χαζά. Για καιρό, έβλεπα μόνο τα καλά σχόλια και χαιρόμουν, μέχρι που έφτασα και στα "Γιατί κάνεις τόσο γελοία βίντεο;"». Ο αυστηρότερος κριτής της είναι η 17χρονη κόρη της, Coco, που νιώθει ντροπή για τη διάσημη μαμά της, ειδικά όταν βάζει στο Instagram κάτι από το TikTok.

Πώς είναι να μεγαλώνει

Θυμάται τότε που γύριζε το Cougar Town και κοίταζε τις ατέλειές της στον καθρέφτη, ως χωρισμένη μαμά στα early 40s. «Ήμουν νέα αλλά ένιωθα ότι γερνούσα. Είναι τρελό όταν θυμάσαι το πώς ήσουν και γιατί παραπονιόσουν. Δεν θα έπρεπε να σπαταλάμε ούτε ένα λεπτό σε κάτι τέτοιο». Έχει μιλήσει στο παρελθόν εξάλλου για την εμμονή της με τα fillers και πώς αποφάσισε να τα αφαιρέσει όλα.

Ενθαρρύνει τις γυναίκες να κάνουν skincare στη δεκαετία των 20, γιατί εκείνη το αμέλησε, και να μην τις βλέπει ο ήλιος ατελείωτες ώρες. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το να αφήνεις πίσω σου όλα αυτά που δεν αξίζουν τον κόπο. Όσο για το πώς θα ήταν η Monica στα 50s της; «Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ανταγωνιστική με τις άλλες μαμάδες στο σχολείο. Θα είναι σεφ, αλλά εμμονική με την υγιεινή διατροφή και ακόμα παντρεμένη με τον Chandler. Αλλά νομίζω ότι θα δυσκολευόταν να αφήσει κάποια πράγματα πίσω της».