UPDATE #NOW

BAFTA 2023: Οι μεγάλες, μικρές και πιο fun στιγμές των βρετανικών βραβείων


Κλέλια Φατούρου

20 Φεβρουαρίου 2023

BAFTA 2023: Οι μεγάλες, μικρές και πιο fun στιγμές των βρετανικών βραβείων
Twitter/Manu
Τι σημαντικό συνέβη, εκτός από τις βραβεύσεις;

Τα φετινά BAFTA ήταν πολύ διαφορετικά. Μετά από 6 χρονιές στο Royal Albert Hall, η 76η απονομή πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό χώρο, ενώ άλλαξε και ο τρόπος της παρουσίασης. Είχαμε τον ανυπέρβλητο Richard E Grant να δίνει το δικό του σόου στη σκηνή, και η Alison Hammond ήταν στο Backstage Studio.

Αφού λοιπόν απολαύσαμε το red carpet και τα beauty looks, ας δούμε όλες τις μεγάλες στιγμές της βραδιάς, αλλά και εκείνες που μάς ξέφυγαν.

Η grande είσοδος του οικοδεσπότη

Ο Grant μπήκε με τη λευκή του μπέρτα, την αφαίρεσε πάνω στη σκηνή και αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους. «Συγγνώμη που άργησα, αλλά υπάρχει τίποτα πιο βρετανικό από αυτό;».

Η ενδυματολόγος Jenny Beavan είπε την τελευταία λέξη

Το 2016, ανέβηκε στη σκηνή των BAFTA για να παραλάβει το βραβείο της για την ταινία "Mad Max: Fury Road". Ο οικοδεσπότης Stephen Fry την είπε «άστεγη», επειδή φορούσε ένα δερμάτινο μπουφάν και μαντίλι. Φέτος, η Beavan πήγε στα βραβεία, ντυμένη ως καθαρίστρια των 50s, κρατώντας ένα φτερό για ξεσκόνισμα, επειδή ήταν υποψήφια για την ταινία "Mrs Harris Goes to Paris". Drop mic.

Το αφιέρωμα της Helen Mirren στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Η ηθοποιός έχει κερδίσει ένα Όσκαρ και BAFTA για τον ρόλο της ως Ελισάβετ και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη μονάρχη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Τα BAFTA δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς την υποστήριξή της. Από το 1953, η ζωή της ήταν μυστηριώδης σαν αυτή μίας κινηματογραφικής star. Έζησε τη χρυσή εποχή του Hollywood, γνώρισε τους πάντες και ήταν στην πρώτη σειρά. Σε ευχαριστούμε για όλα».

Ο Marcel στο κόκκινο χαλί

Ευτυχώς που δεν πάτησε κανείς τον Marcel the Shell, τον πρωταγωνιστή του stop-motion animation, που είναι υποψήφιο στα φετινά βραβεία.

Η δικαιότατη νίκη του Barry Keoghan

Η ταινία "Banshees of Inisherin" σάρωσε και δικαίως. Ο Barry Keoghan απέσπασε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία του και ήταν λιτός και περιεκτικός. «Το αφιερώνω στον γιο μου, τη μητέρα μου και τα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν κάτι από εκεί που έρχομαι».

Ο Paul Mescal τρέχει να βγάλει selfie

Όχι με κάποιον συνυποψήφιο, αλλά με έναν απλό fan που ήθελε να βγάλει selfie μαζί του. Ο Mescal διέσχισε το κόκκινο χαλί τρέχοντας, και μόλις αποκτήσαμε έναν ακόμη λόγο να τον αγαπάμε.

Οι υποψήφιες κυρίες σε μία φωτογραφία

Πέρασαν οι εποχές του ανταγωνισμού και των υπερβολών. Οι Cate Blanchett, Ana de Armas, Michelle Yeoh και Jamie Lee Curtis αγκαλιάστηκαν για φωτογραφία.

Η ανατροπή του "All Quiet on the Western Front"

Η Καλύτερη Ταινία έκανε την έκπληξη και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τα Όσκαρ.

Το υπονοούμενο της σκηνοθέτριας του "The Woman King"

Τα BAFTA αποφάσισαν να βάλουν μυαλό, και αφού κατηγορήθηκαν, όπως και όλα τα βραβεία, για διακρίσεις και απουσία μαύρων ανθρώπων ή γυναικών από τις υποψηφιότητες, φέτος υπήρξε μία κάποια δίκαιη μοιρασιά. «Προφανώς και δεν κάνουμε ταινίες για τα βραβεία, αλλά για τους ανθρώπους και την αναγνώριση της δουλειάς μας. Οι αλλαγές που έκαναν τα BAFTA έχουν μεγάλη σημασία και το βλέπεις μέσα από τις υποψηφιότητες», είπε η Gina Prince- Bythewood, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στα Όσκαρ, που φέτος δεν έχουν καμία υποψήφια γυναίκα στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

TAGS