Περπατούσα για ένα μήνα πριν από κάθε γεύμα και δείτε τι μου συνέβη

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017
cotton-stripe-dress-new-balance-sneakers-prosecco-plaid-1440x960.jpg

Διαβάζοντας λοιπόν όλες τις μελέτες που γίνονται κατά καιρούς, αποφάσισα να αρχίσω να περπατάω πριν από κάθε γεύμα για ένα μήνα. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Πριν αρχίσω το πείραμα έκανα μια μικρή προθέρμανση και έβαλα το διάδρομο στην καθημερινή μου άσκηση. Αυτό με βοήθησε ώστε να μπορέσω να βγάλω εις πέρας το πείραμα. Όταν λοιπόν ξεκίνησα, το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν ότι μετά το περπάτημα πεινούσα λιγότερο. Εξεπλάγη με αυτή τη διαπίστωση, γιατί δεν περίμενα να νιώθω χορτασμένη μετά από δεκάλεπτο ή και εικοσέλεπτο περπάτημα. Ίσως ήταν οι ενδορφίνες που ελευθερώθηκαν ίσως κάτι άλλο που δεν γνωρίζω, όποια όμως και αν ήταν η αιτία, αυτό που είχε σημασία ήταν ότι άρχισα να υιοθετώ έναν πιο υγιή τρόπο σκέψης. Επιπλέον αναζητούσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά και μείωσα την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων.

Εκτός όμως από την όρεξη, μειώθηκε και το στρες που συσσωρευόταν μετά από μια κουραστική ημέρα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση του άγχους σε σύγκριση με άλλους τρόπους καταπολέμησης του, όπως οι τεχνικές χαλάρωσης. Επίσης, η αύξηση του καρδιακού ρυθμού που συμβαίνει όταν περπατάμε, δημιουργεί μια χαλάρωση και συμβάλει στην εγρήγορση του οργανισμού. Αυτό μας βοηθάει να δούμε τα προβλήματα με πιο αισιόδοξη ματιά και να βρούμε λύσεις.

Τι συνέβη όμως με το βάρος μου; Αν και δεν είχα χάσει ούτε μια βόλτα για ένα μήνα, η κλίμακα της ζυγαριάς δεν άλλαξε, άρα δεν έχασα ούτε ένα κιλό. Όμως το αποτέλεσμα δεν με εξέπληξε, αφού δεν ακολουθούσα συγκεκριμένη διατροφή για να χάσω βάρος. Και όπως είναι γνωστό η απώλεια κιλών εξαρτάται 80% από τη διατροφή και 20% από την άσκηση.  Αυτό που μου έμεινε από το συγκεκριμένο πείραμα ήταν η αίσθηση της ευεξίας και της χαλάρωσης που ένιωθα μετά από κάθε βόλτα και φυσικά ότι υιοθέτησα αυτή τη συνήθεια και μετά το τέλος του πειράματος. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα