WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν κάνεις αυτά τα 5 πράγματα στο ύπνο σου, μάλλον έχεις στρες


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2023

Αν κάνεις αυτά τα 5 πράγματα στο ύπνο σου, μάλλον έχεις στρες
Unsplash/ Isabella Fischer
Το σώμα σου ίσως προσπαθεί να σου στείλει κάποια μηνύματα

Το στρες έχει βαθιά σχέση με τη σωματική και ψυχική σου ευεξία. Και μπορεί να εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, είτε άμεσους είτε έμμεσους. Πολλές φορές, πάντως, το σώμα σου προσπαθεί να σου στείλει κάποιο μήνυμα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ένα στρεσαρισμένο μυαλό και σώμα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να συνεχίζουν να σου δίνουν σημάδια ότι είσαι πιεσμένος/η. Προφανώς, κάποια εξ αυτών ίσως οφείλονται και σε άλλους λόγους ή δεν υποδηλώνουν απαραίτητα ότι έχεις άγχος, εάν συμβούν μια φορά. Απλώς, εάν συμβαίνουν συχνά, τότε πρέπει να δώσεις τη σημασία που τους αξίζει.

  • Ξυπνάς ιδρωμένος

Δεν σημαίνει κάτι αν συμβεί μια φορά. Αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι σημάδι για κάτι περισσότερο από μια υπερβολικά ζεστή κουβέρτα. Σύμφωνα με ειδικούς, το να ξυπνάει κάποιος ιδρωμένος μπορεί να συνδέεται με διάφορες ιατρικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγχωδών διαταραχών.

  • Τρίζεις τα δόντια σου

Το τρίξιμο των δοντιών στον ύπνο μπορεί επίσης να είναι σημάδι αυξημένου στρες. Μερικά συμπτώματα που δείχνουν ότι κάποιος τρίζει τα δόντια του είναι το να ξυπνάει με πόνο και μούδιασμα στο πρόσωπο, με πονοκέφαλο ή ακόμη και πόνους στον αυχένα.

  • Έχεις συχνούς εφιάλτες

Εάν κάποιος έχει συχνά εφιάλτες, μπορεί να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό. Εάν το σώμα σου είναι συνεχώς στρεσαρισμένο, τα συναισθήματα μπορεί να εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους.

  • Μιλάς στον ύπνο σου

Το να μιλάει κανείς στον ύπνο του ίσως είναι ένα σημάδι να άγχους και το στρες. Το υποσυνείδητο μπορεί να κάνει περίεργα πράγματα, ειδικά όταν βρίσκεται υπό πίεση.

  • Ξυπνάς πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ο καλός ύπνος είναι τόσο σημαντικός, οπότε το να ξυπνάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό. Προφανώς, όμως, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ενόχληση. Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι άλλο ένα σημάδι ότι το σώμα σου είναι στρεσαρισμένο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.