WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τι αλλαγές έκανα στο πρωινό και έχασα τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Μαΐου 2017

smoothie-bowls-8.jpg

Σταμάτησα να αγοράζω δημητριακά που περιείχαν ζάχαρη. Από τότε που ήμουνα μικρή μέχρι και σήμερα, είχα τη συνήθεια να τρώω για πρωινό δημητριακά. Όμως αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει ήταν ότι τα δημητριακά που αγόραζα δεν αποτελούσαν και την καλύτερη επιλογή, αφού ήταν πλούσια σε θερμίδες. Έτσι άρχισα να εστιάζω σε ένα πρωινό γεύμα που περιείχε 13 με 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, τουλάχιστον 6 γραμμάρια φυτικές ίνες και 10 με 15 γραμμάρια καλά λιπαρά. Με του που ξεκίνησα να συνδυάζω και τις τρεις ομάδες τροφίμων, άρχισα να χάνω και τα κιλά που με ταλαιπωρούσαν.

Διαβάστε επίσης: Σταμάτησα να τρώω πρωινό και δείτε τι συνέβη

Έτρωγα πρωινό ακόμα και αν δεν πεινούσα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν φορές που βαριόμουν να ετοιμάσω πρωινό και έτσι έφευγα από το σπίτι χωρίς να έχω φάει τίποτα. Όμως αποφάσισα να το αλλάξω και να μην παραλείπω ποτέ το πρωινό γεύμα, ακόμα και όταν δεν ένιωθα πεινασμένη. Με τη συγκεκριμένη αλλαγή είχα περισσότερη ενέργεια και το πιο βασικό σταμάτησα το τσιμπολόγημα στο γραφείο.

Ένα άλλο τεράστιο λάθος που έκανα, ήταν ότι κάθε φορά που έτρωγα δημητριακά, άρπαζα ένα μεγάλο μπολ και τα έριχνα μέσα χωρίς να δίνω σημασία στην ποσότητα. Το αποτέλεσμα; Κατέληγα να καταναλώνω μέχρι και 600 θερμίδες μόνο στο πρωινό. Άρχισα λοιπόν να μετράω τις ποσότητες και φρόντιζα ώστε να παίρνω μέχρι 400 θερμίδες. Και όπως ήταν λογικό τα περιττά κιλά έφυγαν χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη δίαιτα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.