WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι λάθη κάνετε στην εμμηνόπαυση και παίρνετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Νοεμβρίου 2017

22280204-189663688244609-3040695828906770432-n.jpg

Λάθος #1 Αποφεύγετε τα λιπαρά. Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές, δεν ανήκουν όλα τα λιπαρά στην ίδια κατηγορία. Τα κορεσμένα και τα trans λιπαρά οξέα είναι επικίνδυνα για την υγεία, όμως υπάρχουν και τα λεγόμενο καλά λιπαρά, η κατανάλωση των οποίων βοηθάει την απώλεια κιλών. Επίσης τα καλά λιπαρά όπως είναι το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, συμβάλουν στην προστασία της καρδιάς. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να αποβάλετε όλα τα λιπαρά από τη διατροφή σας, εντάξτε με μέτρο πάντα, τροφές πλούσιες σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Διαβάστε εδώ: Έκανα το clean eating για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Λάθος #2 Τρώτε το ίδιο με πριν την εμμηνόπαυση. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης οδηγούν σε μείωση του μεταβολισμού και σε αύξηση του σωματικού βάρους. Έτσι λοιπόν αν συνεχίσετε να τρώτε τις ίδιες ποσότητες φαγητού όπως πριν μπείτε στην εμμηνόπαυση, κατά 99% θα πάρετε κιλά. Για να μπορέσετε να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος πρέπει να κάνετε και αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Λάθος #3 Χρησιμοποιείτε το φαγητό σαν συναισθηματικό δεκανίκι. Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση μπορεί να φέρει εκτός από σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές. Αυτό οδηγεί πολλές γυναίκες στην κατανάλωση φαγητού, κυρίως γλυκών, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να ξεπεράσουν  αυτή την ταραχώδη περίοδο της ζωής τους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίζετε τα συναισθήματά σας με άλλους τρόπους, εκτός από το φαγητό. Κάθε φορά που νιώθετε στρεσαρισμένη ή αγχωμένη βγείτε να κάνετε μια βόλτα, πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο σας ή κάντε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.