ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Vintage classic: Πώς η Dior Saddle Bag έγινε το απόλυτο vintage classic


JTeam

28 Νοεμβρίου 2022

Vintage classic: Πώς η Dior Saddle Bag έγινε το απόλυτο vintage classic
Instagram/dior
Η τσάντα "σαμάρι", η διάσημη Saddle bag του οίκου Dior έχει γίνει πλέον ένα από τα απόλυτα vintage classics κομμάτια για τις γκαρνταρόμπες των celebrities και όχι μόνο!

Οι λάτρεις του vintage γνωρίζουν ότι η εποχή που μεσουρανούσε ο John Galliano στον οίκο Dior, ήταν μια εποχή που άφησε το στίγμα της στην vintage κουλτούρα και πολλά αξεσουάρ και ρούχα του σχεδιαστή για τον οίκο θεωρούνται σήμερα χρυσός! Το 2022 η Saddle bag του και οι παραλλάγες της έχουν κατακλύσει τα social media και έχουν μπει για τα καλά στις καρδιές και στους καρπούς ή στους ώμους των celebrities!

Jenny.Gr
Instagram/dior

Όταν ο Galliano στην ss '00 παρουσίασε το συγκεκριμένο στιλ, ο κόσμος της μόδας και όχι μόνο, κάπως σιώπησε και έδωσε την δέουσα προσοχή στην Saddle bag. Όπως καταλαβαίνει κανείς από το όνομα της τσάντας, saddle σημαίνει σαμάρι/σέλα στα αγγλικά, το σχήμα της μας θυμίζει ξεκάθαρα το συγκεκριμένο αντικείμενο, με την προσθήκη ενός λουριού για τον ώμο ή τον καρπό και ενός flap τρόπου κλεισίματος με καπάκι. Πολύ σύντομα μετά το λανσάρισμα έγινε αντιληπτός ο αντίκτυπος του αξεσουάρ, όταν η Carrie Bradshaw εθεάθει να κρατάει μια denim εκδοχή της σε ένα επεισόδιο του Sex and the City.

Η πωλήσεις της τσάντας ήταν σταθερές μέχρι το 2007, όπου ο οίκος Dior αποφάσισε να σταματήσει προσωρινα την παραγωγή της. Το 2014 όμως μετά από μια εμφάνιση της Beyoncé με μια pony-hair Saddle bag, η ζήτηση εκτοξεύτηκε και έφτασε σε επίπεδα άνευ προηγουμένου όταν η Maria Grazia Chiuri, creative director πλέον του οίκου, ξαναέβγαλε την τσάντα για το fw '18 show τους!

Jenny.Gr
splashnews.com

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί λίγοι celebrities, οι οποίοι δεν έχουν κρατήσει μια Saddle bag! Η Rihanna, η Winnie Harlow, η Demi Moore είναι μόνο μερικές από τις "τσαντοκρατούσσες".

Jenny.Gr
splashnews.com
Jenny.Gr
splashnews.com
Jenny.Gr
splashnews.com

Η Gen-Z, όπως ήταν φυσικό, δε θα μπορούσε να μην έχει βοηθήσει σε αυτή την vintage τάση. Η Antonia Johnstone, η ιδρύτρια και CEO του Sign of the Times, του διάσημου resale marketplace, δήλωσε ότι όλες οι εκδοχές της Saddle bag πλέον πουλάνε σαν ζεστό ψωμί!

Μπορεί κάνεις να το δει και ως επένδυση. Γιατί όχι;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.