WELL BEING FITNESS

Ασκήσεις για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς αν είστε πάνω από 40


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Αυγούστου 2017

pexels-photo-374882.jpeg

Ζωηρό περπάτημα

Μπορεί μέχρι τώρα να είχατε κοιλιακούς όμως δεν αποτελεί έκπληξη αν ξαφνικά μετά τα 40 αποκτήσετε λίγη κοιλίτσα. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή ξεκινήστε ζωηρό περπάτημα για 45 λεπτά κάθε μέρα ή πέντε φορές την εβδομάδα και σε συνδυασμό με το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα θα χάσετε το κοιλιακό λίπος.

Πιλάτες

Οι ασκήσεις πιλάτες στοχεύουν στο λίπος της κοιλιάς. Αν τις ακολουθείτε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα όχι μόνο θα μειωθεί το λίπος αλλά θα αρχίσετε να έχετε και κοιλιακούς. Εκτός από τις ασκήσεις πιλάτες και η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στο να φύγει το λίπος αρκεί να στοχεύει στους μύες της κοιλιάς.

Διαβάστε εδώ: Αυτή είναι η άσκηση που μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης

Διαλειμματική προπόνηση

Πολλοί από εσάς είτε έχετε δοκιμάσει είτε απλά έχετε ακούσει για τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ). Μέχρι στιγμής θεωρείται από τις καλύτερες μορφές άσκησης για γρήγορη απώλεια λίπους. Οι ειδικοί έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη προπόνηση αυξάνει το μεταβολισμό, χτίζει μυϊκή μάζα, μειώνει το λίπος και βελτιώνει την αερόβια ικανότητα. . Επίσης, η συγκεκριμένη προπόνηση καταστέλλει την ορμόνη της πείνας, τη γκρελίνη, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος στο αίμα και μειώνοντας το αίσθημα της πείνας για πολλές ώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.