WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τι αλλαγές έκανα και έχασα λίπος από την κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Μαΐου 2017

lipos.jpg

Καταρχάς δεν εγκατέλειψα τους υδατάνθρακες.  Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσετε να καταναλώνετε υδατάνθρακα με σκοπό να χάσετε λίπος ή να αδυνατίστε. Άρα αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να αυξήσω τις φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα άρχισα να τρώω ολόκληρα φρούτα, περισσότερα λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Όλα τα γεύματα μου περιελάμβαναν τουλάχιστον 8 γραμμάρια φυτικές ίνες και είχα ως στόχο να φτάσω τα 30 γραμμάρια την ημέρα. Ένας δύσκολος στόχος που δεν τον έφτασα, αλλά τον προσέγγισα. Τι κατάφερα με αυτό; Αυξήθηκε το αίσθημα κορεσμού και ξεφούσκωσα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κοιλιά μου.

Έτρωγα αμύγδαλα. Γιατί τους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς; Διότι διάβασα μια πρόσφατη μελέτη η οποία υποστήριζε ότι όσοι έτρωγαν καθημερινά μια με δυο χούφτες αμύγδαλα έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν τους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς.

Και η τρίτη αλλαγή που έκανα είναι ότι αύξησα τις ασκήσεις με αντιστάσεις. Άρχισα να κάνω βάρη τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και μπόρεσα να κάψω περισσότερο λίπος, συμπεριλαμβανομένου του κοιλιακού, ενώ αύξησα τη μυϊκή μάζα και ενεργοποίησα το μεταβολισμό μου.

Διαβάστε επίσης: Πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σε κάθε ηλικία

Συμπεράσματα: Κάνοντας τις παραπάνω τρεις αλλαγές το λίπος μου μειώθηκε και η κοιλιά μου ξεφούσκωσε. Φυσικά όπως ανέφερα και στην αρχή, δεν είμαι υπέρβαρη ή παχύσαρκη, αλλά φυσιολογική και ούτε απέκτησα επίπεδο στομάχι μέσα σε λίγες μέρες. Αν όμως έχετε υπομονή και ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, θα μπορέσετε μέσα σε περίπου ένα μήνα να μειώσετε το ολικό λίπος του σώματος σας και κατ επέκταση αυτό της κοιλιάς. 

Από την Τζουλιάννα Καρνέζη Διαιτολόγος BSc University of Hertfordshire 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.