WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 βραδινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Νοεμβρίου 2017

21980832-122043491768655-3645075114174709760-n.jpg

1. Μην τρώτε μετά το δείπνο. Πολλοί άνθρωποι ενώ έχουν φάει το βραδινό γεύμα, μετά από λίγη ώρα αρχίζουν το τσιμπολόγημα. Αυτή η συνήθεια είναι ο βασικός λόγος που παίρνετε επιπλέον κιλά. Εάν διαπιστώσετε ότι τσιμπολογάτε επειδή βαριέστε, προσπαθήστε να βρείτε μερικά κόλπα που θα μειώσουν τις λιγούρες. Για παράδειγμα βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό, ώστε να αλλάξει η γεύση ή πιείτε ένα ποτήρι τσάι μέντας αντί για σνακ.

2. Προσπαθήστε να τρώτε αργά, να μασάτε καλά την κάθε μπουκιά και να απολαμβάνετε τη γεύση του φαγητού. Δοκιμάστε να αφήνετε το πιρούνα σας μετά από κάθε μπουκιά και να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Διαβάστε εδώ: Δείτε τι πρόσθεσα στο νερό που έπινα και έχασα κιλά

3. Να τρώτε το φαγητό σας καθισμένοι στο τραπέζι και να μην έχετε περισπασμούς. Εάν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή από την οθόνη του υπολογιστή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού χωρίς να το καταλάβετε. Γι αυτό είναι σημαντικό να τρώτε το βραδινό αλλά και το μεσημεριανό σας γεύμα στο τραπέζι και να έχετε κλείσει την τηλεόραση.

4. Να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται τις σωστές ώρες καταλήγουν  να τρώνε περισσότερο φαγητό σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται σωστά. Η ανάγνωση ενός βιβλίου ή ένα φλιτζάνι τσάι βοτάνων μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.