ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Alaia Haute Couture show: Quiet luxury σε ένα φλεγόμενο Παρίσι


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

3 Ιουλίου 2023

Alaia Haute Couture show: Quiet luxury σε ένα φλεγόμενο Παρίσι
Ένα show εν μέσω αναταραχών στην Πόλη του Φωτός

Μπορεί η Celine να ακύρωσε το show της την Κυριακή στο Παρίσι εξαιτίας των αναταραχών στην πόλη, λόγω της δολοφονίας του δεκαεφτάχρονου εφήβου από αστυνομικούς, αλλά ο οίκος μόδας Alaia αποφάσισε να προχωρήσει στην παρουσίαση της Haute Couture συλλογής του.

Μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι - σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα- ο οίκος Alaia σε ένα off-calendar show παρουσίασε μπροστά σε 200 καλεσμένους την Haute Couture winter/spring 2024 συλλογή του. Οι καλεσμένοι καθόντουσαν όλοι στα δερμάτινα σκαμπό τους, τα οποία σκαμπό τα είχε στείλει ο οίκος μαζί με την πρόσκληση. Η γέφυρα Léopold-Sédar-Senghor μεταμορφώθηκε σε μια προσωρινή πασαρέλα με σκηνικό τον Σηκουάνα και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, πάνω στην οποία περπάτησαν τα μοντέλα φορώνας δημιουργίες του Βέλγου σχεδιαστή μόδας Πίτερ Μουλιέ.

Δείτε το τρίτο βίντεο και θα καταλάβετε τι εννούμε σκαμπό.

Ίσως ο Μουλιέ να «ζήλεψε» λιγάκι το buzz που έκανε ο Φάρελ Ουίλιαμς με το πρώτο του show για την Louis Vuitton στην Pont Neuf και να θέλησε και αυτός να έχει τον Σηκουάνα ως σκηνικό, ίσως βέβαια και όχι. Το θέμα είναι πως δυστυχώς η διάθεση δεν ήταν η ίδια εξαιτίας των δυσάρεστων γεγονότων στην Γαλλία. Παρόλα αυτά κόσμος κατέκλυσε και τις δύο άκρες της γέφυρας, με την κλασική περιέργεια που τον διακατέχει, μόλις δει πως η πρόσβαση για το κοινό απαγορεύεται.

Η συλλογή του οίκου Alaia ήταν αυτό που χαρακτηρίζουμε πλέον «quiet luxury». Διαχρονικές σιλουέτες με έμφαση στην ποιότητα και την λεπτομέρεια, δημιουργούσαν μια κλασική high-end γκαρνταρόμπα. Μπροστά από την Ρίτα Όρα και την Άννα Γουίντουρ παρέλασαν μοντέλα με pencil φούστες και σταυροκούμπωτα παλτό, top σαν κορσέδες και φορέματα με φουσκωτά μανίκια πάνω από κολάν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ότι η Γκρέης Κέλλυ θα αγόραζε τουλάχιστον τη μισή συλλογή του Μουλιέ για τον Alaia, τόσο διαχρονική και μοντέρνα ήταν.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικούς από τους celebrities που παρευρέθηκαν στο show του Alaia!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.