WELL BEING FITNESS

Τι λάθη κάνετε όταν γυμνάζεστε και δεν χάνετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Απριλίου 2017

misguided-activewear1.jpg

Καταρχάς αν πιστεύτε ότι θα χάσετε βάρος κάνοντας μόνο γυμναστική, κάνετε μεγάλο λάθος. Για να πετύχετε την απώλεια κιλών πρέπει να συνδυάσετε την άσκηση με τη σωστή διατροφή, διαφορετικά οι ελπίδες να αδυνατίσετε είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Εάν με το που τελειώνετε τη σωματική δραστηριότητα το ρίχνετε στο φαγητό, τότε είναι λογικό να βλέπετε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τη γυμναστική καίγονται θερμίδες, όμως εάν για παράδειγμα έχετε κάψει 400 θερμίδες και μετά καταναλώσετε ένα γεύμα των 1000 θερμίδων, όπως γίνεται αντιληπτό το αποτέλεσμα της άσκησης πάει χαμένο. Είναι λοιπόν μύθος αυτό που λένε πολλοί ότι όταν ασκούμαστε έχουμε δικαίωμα να πάρουμε περισσότερες θερμίδες.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι που μετά το γυμναστήριο πίνουν ισοτονικά ποτά. Τα συγκεκριμένα ροφήματα έχουν πολλή ζάχαρη και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους αθλητές που ακολουθούν σκληρή προπόνηση. Οι υπόλοιποι από εμάς καλό είναι να τα αποφεύγουμε, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά.

Τέλος, αρκετοί πιστεύουν ότι το γρήγορο περπάτημα είναι μια καλή γυμναστική. Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να ανέβει η διάθεση σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Δυστυχώς όμως δεν είναι το κατάλληλο είδος γυμναστικής για να κάψετε αρκετές θερμίδες και να χάσετε βάρος. Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια κιλών θα πρέπει να ασκήστε για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα και θα πρέπει να κάνετε από όλα τα είδη γυμναστικής όπως περπάτημα, αερόβια άσκηση και ασκήσεις που δυναμώνουν τους μύες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.