WELL BEING FITNESS

Με αυτές τις ασκήσεις θα μειώσετε την κυτταρίτιδα σε μόλις 2 εβδομάδες


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Δεκεμβρίου 2017

333333.jpg

Για να μπορέσουμε όμως να αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό, πρέπει να τον μάθουμε καλά, να γνωρίσουμε όλα τα αδύναμα σημεία του. Έτσι πρώτα θα δούμε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα και τι την προκαλεί. Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και το δέρμα έχει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά κυρίως παρατηρείται στα πόδια και το 80% του γυναικείου πληθυσμού έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει κυτταρίτιδα σε σύγκριση με τους άντρες.

Διαβάστε εδώ: Τι γυμναστική κάνουν 3 από τα πιο διάσημα μοντέλα του κόσμου

Δεν υπάρχει ένας παράγοντας που προκαλεί την κυτταρίτιδα, αλλά ένας συνδυασμός. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Η γενετική προδιάθεση.
  • Το σωματικό βάρος και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  • Η ηλικία, όσο μεγαλώνουμε οι πιθανότητες εμφάνισης της κυτταρίτιδας αυξάνονται.
  • Οι ορμόνες, οι οποίες διεγείρουν την αποθήκευση  λίπους, για σκοπούς όπως την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό
  • Κακή κυκλοφορία του αίματος. Λόγω της έλλειψης οξυγόνου συσσωρεύεται λίπος με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα σημάδια της κυτταρίτιδας.
  • Η έλλειψη άσκησης.
  • Ο ήλιος. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος
  • Το άγχος. Ένας εξαιρετικά αγχωτικός τρόπο ζωής προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών που σχετίζονται με την κυτταρίτιδα

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μπορεί να σας πιάσει πανικός. Όμως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε γιατί λύση υπάρχει. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Βήμα 1

Κάντε 20 με 30 λεπτά αερόβιες ασκήσεις τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Και όσο περνάει ο καιρός αυξήσετε την ένταση και τη συχνότητα ώστε να δείτε πιο γρήγορα τα αποτελέσματα.

Βήμα 2

Επιλέξτε ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα όπως ποδηλασία, πατινάζ, χορός, κολύμβηση και κωπηλασία. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία ασκήσεων για να τονώσετε τα αποθέματα λίπους σας για να κάψετε μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων.

Βήμα 3

Συνδυάστε τις αερόβιες ασκήσεις με αντιστάσεις, έτσι ώστε να κάψετε θερμίδες και να ενδυναμώσετε τη μυική σας μάζα και στη συνέχεια να μειωθεί η κυτταρίτιδα.. Εκτελέστε οκτώ έως 12 επαναλήψεις για κάθε κύρια ομάδα μυών, συμπεριλαμβανομένων των ώμων, της πλάτης, του στήθους, των βραχιόνων, του πυρήνα, των ισχίων και των ποδιών. Να ξεκουράζετε το σώμα σας μια ημέρα μεταξύ των προπονήσεων.

Συμβουλές

  • Το πιλάτες και η γιόγκα είναι δύο πολύ καλά είδη γυμναστικής που μπορούν να σας βοηθήσουν.
  • Η άσκηση, προβολές τονώνουν ταυτόχρονα τους γλουτούς και τους μηρούς σας. Κάνετε 3 σετ των 15-20 επαναλήψεων, εναλλάσσοντας τα πόδια.
  • Τα βαθιά καθίσματα δημιουργούν σφιχτούς γλουτούς. Κάνετε δύο σετ των 15-20 επαναλήψεων.
  • Μία τελευταία άσκηση είναι τα λακτίσματα στα τέσσερα. Με ίσια πλάτη και σφιχτή οιλιά καθίστε στα τέσσερα. Σηκώστε και λυγίστε το ένα πόδι σε 90 μοίρες γωνία. Στη συνέχεια κατεβάστε το προς τα κάτω και τεντώστε το χωρίς να αγγίξετε το πάτωμα. Κάνετε 15-20 επαναλήψεις και μετά αλλάξτε πόδι.

Μιλήστε με το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.