REAL LIFE

The Outline: Που είμαστε στην κλίμακα Levine - Brady - Pitt;


Νάγια Κωστιάνη

25 Σεπτεμβρίου 2022

The Outline: Που είμαστε στην κλίμακα Levine - Brady - Pitt;
Η Νάγια Κωστιάνη σχολιάζει κάθε Κυριακή τα πιο σημαντικά, ενδιαφέροντα, viral, αστεία και όχι και τόσο αστεία γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε στην ποπ κουλτούρα. Δηλαδή στη ζωή. Plus μερικές προτάσεις για διάφορα ωραία πράγματα, on και offline.

Τρεις φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες διάσημων ανδρών πρωταγωνιστούν στους τίτλους (όχι μόνο) αυτή την εβδομάδα, αν τις δεις όμως από απόσταση, αντιπροσωπεύουν εξαιρετικά τρία σταθερά χαρακτηριστικά των λευκών cis ανδρών, του προνομίου τους και του τρόπου που αντιμετωπίζονται από την κοινωνία. Ας τα δούμε ένα ένα.

H κλίμακα Levine - Brady - Pitt

Επίπεδο 1: Adam Levine

Δεν κατάφερα ποτέ να πάρω στα σοβαρά τον Adam Levine, το συγκρότημά του και ό,τι είναι αυτό που νομίζει πως κάνει. Το ότι γκομένιζε με γυναίκες από το επίσημο IG account του και, στο ευλογημένο έτος του Κυρίου και Σωτήρα μας 2022, πίστευε πως δεν θα το μάθει κανείς, ενώ ρώτησε και μία από αυτές αν μπορεί να δώσει το όνομά της στο (τρίτο) παιδί που περιμένει με τη Behati Prinsloo, θα έλεγε κανείς πως είναι αρκετό σαν απόδειξη του ότι είχα δίκιο. Πάλι.

Το θέμα είναι πως ο Levine δεν έκανε κάτι τόσο κακό και αποτρόπαιο για να γίνει cancel ή να αξίζει τίτλους με τη φράση “...τον κατηγορούν για…”. Τον κατηγορείς γιατί μωρέ, επειδή στην έπεσε σαν 13χρονος κάγκουρας που δεν μπορεί να βάλει δυο λέξεις στη σειρά; Ναι, σύμφωνοι, το cringe πέσιμο θα έπρεπε κανονικά να διώκεται ποινικά, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί ας λέμε τα πράγματα όπως είναι. Ο Levine έκανε ό,τι έχουν κάνει σχεδόν όλοι όσοι είναι σε σχέση, μακροχρόνια ή μη, κάποια στιγμή στη ζωή τους: καβλάντισε. Με εξαιρετικά ηλίθιο τρόπο, σίγουρα, αλλά πόσα τέτοια μηνύματα έχουμε λάβει, έχουμε πιάσει δικό μας σύντροφο να στέλνει ή έχουμε δει σε κινητά φίλων μας; Πόσα ζευγάρια ξέρουμε που παρουσιάζονται ως “goals”, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνονται στο Tinder -είτε ο ένας από τους δύο είτε και οι δύο; Πόσες φορές έχεις σκεφτεί στη μονογαμική σχέση σου, πως θα ήθελες να φλερτάρεις ή ακόμη και να απατήσεις τον/την σύντροφό σου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι πέρα από ένα μπουστάρισμα εγωισμού και αδρεναλίνης;

Είναι καθαρά ρητορικές ερωτήσεις, κάτσε κάτω.

Ο Levine έχει απλά την ατυχία να διαθέτει 6 εγκεφαλικά κύτταρα, που δεν μιλιούνται και μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, έχει την τύχη να είναι ένας pop star που πιστεύει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να χρησιμοποιεί τη φήμη του προς όφελός του και να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο διαστημικός γκόμενος που δεν του αντιστέκεται καμία γυναίκα, επειδή τον αφήσαμε για πολύ καιρό να το πιστεύει και κάποια στιγμή καταχωρήθηκε στα 6 του εγκεφαλικά κύτταρα ως αλήθεια.

Προφανώς υπήρξε μεγάλη μερίδα κόσμου που έσπευσε να χαρακτηρίσει τη Sumner Stroh, τη γυναίκα που αποκάλυψε πρώτη την απιστία του, ως “αντροχωρίστρα”, αλλά η Emrata τους απάντησε για όλους μας. Αν ήμουν η Prinsloo πάντως, ίσως με ενοχλούσε περισσότερο το γεγονός πως ο άντρας μου ήθελε, σοβαρά, να ονομάσει το παιδί μας "Sumner".

Επίπεδο 2: Tom Brady

Ο Tom Brady περνά μια πολύ, πολύ κακή περίοδο, χειρότερη και από το Deflategate. Γιατί ο Tom Brady αποσύρθηκε από το NFL τον περασμένο Φεβρουάριο για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, τη Gisele και τα τρία παιδιά τους, επειδή -μεταξύ άλλων- εκείνη είχε ήδη κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στη ζωή της για να στηρίξει την καριέρα του και ήταν τώρα ήταν ώρα να συνεισφέρει κάτι ανάλογο στο σπίτι τους.

39 μέρες μετά, ο Tom Brady είπε "ξέρεις κάτι, βασικά όχι". Και γύρισε στα γήπεδα.

Οπότε αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, είναι η Gisele που ήρθε η σειρά της να πει “ξέρεις κάτι, βασικά όχι”, να παρατήσει τον Brady σπίτι με τα παιδιά και να σηκωθεί να πάει διακοπές, μόνο και μόνο για να γυρίσει μετά και να δώσει μια συνέντευξη στην οποία ουσιαστικά λέει “εγώ έπαιξα τη σύζυγο-μάνα-κουράγιο όσο έπρεπε, αν αυτός θέλει να συνεχίσει να πετάει μπάλες και να σπάει πλευρά, έγινε, φιλάκια”. Η Gisele δεν με είχε απασχολήσει ποτέ περισσότερο από το “α ναι, το supermodel”, αλλά damn girl, we stan a self-care queen.

Και έχεις τώρα έναν Tom Brady να παίρνει γονεϊκές άδειες κάθε Τετάρτη από το γήπεδο, να λέει πως “ε τελικά δεν είμαι για πολλά πολλά, ίσως αποσυρθώ πάλι τώρα που το ξανασκέφτομαι” και να μην τον αναγνωρίζεις στην τηλεόραση επειδή έχει μείνει μισός από τις ήττες της ζωής και τη συνειδητοποίηση, επιτέλους, πως δεν είναι 25 χρονών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως είπε η Gisele “Στο τέλος, ο καθένας πρέπει να παίρνει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του”. Ή, όπως λέει η φίλη μου η Νάνσυ, “Choices!”.

Επίπεδο 3: Brad Pitt

Για το πιο πρόσφατο εγχείρημά του, ο Brad Pitt θεώρησε πως δεν υπάρχουν αρκετά skincare brands από διάσημους άντρες που θέλουν να κάνουν genderless τις κρέμες και τα σέρουμ (προϊόντα που χωρίστηκαν κάποτε σε “γυναικεία” και “ανδρικά” μόνο και μόνο επειδή οι εταιρείες έπρεπε να βρουν έναν μάτσο τρόπο για να πείσουν τους άνδρες να φροντίσουν το δέρμα τους, οπότε έβαλαν τα ίδια προϊόντα σε μαύρα “for men” μπουκαλάκια), κι έτσι έφτιαξε άλλο ένα. Μέρες, αν όχι ώρες, πριν από αυτό, έκανε το ντεμπούτο του ως γλύπτης σε μια μεγάλη έκθεση μαζί με τον Nick Cave. Μέσα στον ίδιο μήνα, αποκάλυψε πως συνίδρυσε ένα luxury brand με κασμιρένια πουκάμισα, επειδή το είδε σε ένα όνειρο. Με αφορμή όλα αυτά αλλά και τη νέα του ταινία, Bullet Train, γράφονται σχεδόν κάθε εβδομάδα αποθεωτικά άρθρα για αυτόν, από τις fun εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί και τις cool ατάκες του, μέχρι τη διέξοδο που βρήκε στην τέχνη για να ξεπεράσει το δύσκολο διαζύγιο με την Angelina Jolie και τους δρόμους που ανοίγει για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς μέσα από τα διάφορα projects του. Και, ως ένα σημείο, τα κάνει όλα αυτά.

Αυτό που δεν σχολιάζει κανείς, είναι το τι έγινε τελικά σε εκείνη την πτήση με τη Jolie και τα παιδιά τους. Ή, πώς γίνεται το FBI να έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα από το περιστατικό, και όλοι στο Hollywood (και παντού) να προσποιούνται πως δεν υπάρχουν, πως μάλλον τα είδαμε σε ένα συλλογικό όνειρο και δεν έγιναν ποτέ στην πραγματικότητα. Ίσως όταν είσαι “καλό παιδί” για αρκετό καιρό, να σου συγχωρούνται οι φορές που δεν είσαι. Αν είσαι και όμορφος και αστείος και ταλαντούχος, μπορεί και να μην έγιναν ποτέ.

Όλοι ζούμε με αντίστοιχους, τηρουμένων των αναλογιών, Levine, Brady και Pitt στην πιο πεζή καθημερινότητά μας. Τον γελοίο τύπο που έμπλεξε η φίλη σου και τον ανέχεσαι μέχρι να το καταλάβει και η ίδια ή να κάνει την αναπόφευκτη στραβή απέναντί της και να του δείξεις την πόρτα με όλη την παρέα. Τον πατέρα που αποθεώνεται όταν κάνει το απολύτως ελάχιστο (και αυτονόητο) για τα παιδιά του, αλλά από τη μητέρα περιμένουμε όλοι τα δεκαπλάσια για να μην την πούμε ανίκανη. Τον σύντροφό σου που θαυμάζουν και αγαπούν όλοι, κι εσύ μαζί, ο οποίος όταν πίνει μπορεί να σου πει και καμιά χοντράδα, να βάλει καμιά φωνή, να σου ρίξει και καμία, αλλά τον ξέρεις, δεν είναι κακός, δεν τα εννοεί, απλά παρασύρεται.

Σκοπός μου ήταν στο τέλος αυτού του breakdown, να ρωτήσω τους άνδρες αναγνώστες που πιστεύουν πως βρίσκονται σε αυτήν την κλίμακα. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι ίσως θα έπρεπε να τσεκάρουμε που βρισκόμαστε όλοι μας, γενικά. Ως άνδρες, ως γυναίκες, ως άτομα που εμπλέκονται με τον οποιονδήποτε τρόπο σε αντίστοιχες σχέσεις και δυναμικές, ως θεατές τέτοιων καταστάσεων που πιάνουν το ποπ κορν και αρχίζουν να κρίνουν, χωρίς να κάνουν τον κόπο να πάνε πρώτα δυο βήματα πίσω και να βρουν τα στοιχεία του εαυτού τους στο θέαμα που εκτυλίσσεται μπροστά τους. Είναι πάντα εκεί, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Saved Folder

Ένας Roger Federer, για πάντα

Jenny.Gr

Ένας δίσκος-κουβέρτα για το φθινόπωρο...

Jenny.Gr

...και ένα τραγούδι να έχεις πάντα στο κομοδίνο

Jenny.Gr

Μία Jessica Chastain που ζει για να τρολάρει τον Johnny Depp, ξανά και ξανά

τώρα

τότε

Τρεις φωτογραφίες από τις εβδομάδες μόδας

Jenny.Gr
Tommy Ton
Jenny.Gr
Tommy Ton
Jenny.Gr
Adam Katz Sinding

Ένα thread για ένα φανταστικό σκάνδαλο που συμβαίνει τώρα στο σκάκι, of all places

Μια επανάσταση στην τέχνη, τη διαφήμιση και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη (που μπορεί να πάει πολύ στραβά, αλλά προς το παρόν είναι κάπως mindblowing)

Μια επανάσταση.