ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τι στο καλό συνέβη στον χώρο της μόδας το 2022


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Δεκεμβρίου 2022

Τι στο καλό συνέβη στον χώρο της μόδας το 2022
splashnews.com
Αποχωρήσεις, συγνώμες, αποκαλύψεις, θάνατοι... Μα τι στο καλό συνέβη στον χώρο της μόδας το 2022;

Έναν χρόνο πριν μπορούσαμε να πούμε ότι οι μαξιμαλιστικές τάσεις του Alessandro Michele συνέχιζαν να πρωταγωνιστούν στον οίκο Gucci, ο Balenciaga είχε τη μερίδα του λέοντος στην αγορά και ο Raf Simons ήταν ο Raf Simons σιγανά και ταπεινά. Το 2022 όμως ήρθαν τα πάνω κάτω!

Εδώ σου έχω τι συνέβη στον χώρο της μόδας τον χρόνο που μας αφήνει, χωρισμένα ανά μήνα κιόλας.

Ιανουάριος

Ο πρώτος μήνας του 2022 στιγματίστηκε από τον θάνατό του André Leon Talley, αυτής της μεγάλης προσωπικότητας του χώρου της μόδας και του θανάτου του Manfred Thierry Mugler, του creative director του οίκου μόδας Mugler.

Φεβρουάριος

Ο μήνας με τις περισσότερες καταγεγραμμένες αλλαγές μαλλιών και με το «τρελό» reunion των supermodels στο τελευταίο show του Virgil Abloh για την Off-White.

Jenny.Gr
splashnews.com

Μάρτιος

Ο μήνας των Oscar και των BAFTA. Αίσθηση έκανε η minimal προσέγγιση των celebrities στο κόκκινο χαλί με το Time’s Up κίνημα και τα looks από τα παλιά με το sustainability σε άλλο level. Τέλος η αγαπημένη μας Rihanna, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη έκλεισε το Paris Fashion Week με ένα δαντελένιο babydoll , κλείνοντας το μάτι στα στερεότυπα.

Jenny.Gr
splashnews.com

Απρίλιος

Το Coachella έδωσε το έναυσμα της εκκίνησης των φεστιβάλ και η Βασίλισσα Ελισάβετ η 2η γιόρτασε τα 96 χρόνια. Το μεγαλύτερο γεγονός του μήνα όμως ήταν ο γάμος Peltz-Beckham, ο οποίος γιορτάστηκε με με τεράστια μεγαλοπρέπεια και αποκλείεται να μην είδες έστω και μια φωτογραφία από τις χιλιάδες που ανέβηκαν στα social media.

Μάιος

Δεν θα ήταν Μάιος χωρίς Φεστιβάλ των Καννών με κόκκινο χαλί! Αυτή τη χρονιά ήταν πιο χρωματιστό από ποτέ, με έντονες παρουσίες και αξιομνημόνευτα looks. Μη ξεχνάμε και το Met Gala όμως με top στιγμή την εμφάνιση της Kim Kardashian με το vintage φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε το «Happy Birthday Mr President», το οποίο και «κακοποίησε» συστυχώς.

Ιούνιος

Ο μήνας που η Kate Moss εμφανίζεται φορώντας το πασίγνωστο σακάκι του John Galliano με την Αγγλική σημαία από την ss ‘93 συλλογή του και ο μήνας όπου ο Kendrick Lamar φοράει ένα “ακάνθινο στεφάνι” από τιτάνιο και διαμάντια της Tiffany & Co. και κατά τη διάρκεια του show του μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών!

Ιούλιος

Ο γάμος του ζευγαριού, που συνηθίσαμε να το προσφωνούμε Bennifer, έγινε επιτέλους στο Las Vegas. Ο διάσημος ηθοποιός Brad Pitt φόρεσε φούστα, όντας πιο κούκλος από ποτέ και η Florence Pugh μας έμαθε πώς πρέπει να είναι οι μοντέρνοι ambassadors, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Αύγουστος

Ο μήνας που πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Issey Miyake.

Σεπτέμβριος

«The Queen is dead! Long live the King» κατά τη διάρκεια του London Fashion Week, με αρκετούς σχεδιαστές να αλλάζουν το πρόγραμμά τους λόγω πένθους. Επίσης τον μήνα αυτό σημειώθηκε ο χαμός κυριολεκτικά με το spray-on φόρεμα της Coperni πάνω στο γυμνό κορμί της Bella Hadid και άλλη μια συζήτηση για το body positivity ξεκινά.

Οκτώβρης

Ο μήνας όπου η Heidi Klum ντύθηκε σκουλήκι για το Halloween, χαρίζοντας γέλια και υποκλίσεις για το επιτυχημένο εγχείρημα και ο μήνας όπου η κατρακύλα του Kanye West αρχίζει.

Νοέμβριος

Τον Νοέμβριο ο Demna κάνει το μεγάλο λάθος με την ανοιξιάτικη καμπάνια του και ο Alessandro Michele αποφάσισε (;) να αφήσει τον οίκο Gucci. Ο Raf Simons έκλεισε το προσωπικό του brand και ο Riccardo Tisci λάνσαρε την πρώτη του προσωπική δουλειά εδώ και 17 χρόνια. Πολλά για έναν μήνα, σωστά;

Δεκέμβριος

Ο μήνας που η Tilda Swinton ψηφίστηκε στα Fashion Awards η επόμενη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Στην ίδια εκδήλωση επίσης κανείς δεν μπορούσε να διαβάσει τα auto cue, λογικά θα ήταν μάτι!

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και ας ευχηθούμε το 2023 να κάτσει πιο ήσυχα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS